tausta

torstai 22. marraskuuta 2012

Haasteellinen tilauskortti

Kuten otsikko jo kertoo, sain tehtäväkseni (taas) haasteellisen tilauskortin.. Taas siksi, että tää ei tosiaan ollut ensimmäinen tässä pienen ajan sisällä, niitä muita vaan en vielä ole tehnyt.. eiku.. oon mä kaksi.. ja ne on kuvaamati.. Hetkinen... *ring ring* Soitin äitelle että kipasee huomena käymään tekeleitten kanssa työharjottelupaikallani, Sannan kangas- ja käsityökammarissa,
jotta saan ne kuvata ennen kuin vievät ne saajilleen..
Huh, onneks tuli mieleen edes suht ajoissa!
 
Mutta nii.. asiaan.. siis tää kyseinen kortti..
Tilaaja oli valinnut leimakuvan, ja kortin piti olla naiselle, mutta miehekäs.
Väriltään musta-ruskea-valkoinen ja siinä saisi olla YKSI PIENI naisellinen juttu.
Joo.. siinäpä sitä haastetta.. Erityisen hankalan asiasta teki se, että sain tilauksen välikäden kautta,
joten en päässyt itse kyselemään tarkentavia kysymyksiä.
Pitkään mietin, että miten tuon kuvan väritän.. Koska siinä on niin paljon yksityiskohtia, niin siitä tulee helposti turhan värikäs tähän tarkoitukseen, joten päädyin haastamaan itseni.
Väritin kuvan musta-valkoiseksi, väreinäni ainoastaan musta, valkoinen ja 4 eri tummuusasteista lämmintä harmaata. Kuvan väritin prismacoloreilla ja levitin tärpätillä. Kuvan reunat ressasin  ja vähä suttasin mustalla musteella ja tohon valkeeseen paperiin suttasin muutenkin kevyesti mustaa ettei oo niin valkonen. Kuvan kiinnitin harmaaseen kartonkiin ja sen sitte vielä mustaan.
 
 
Kuva on itsessään jo aika korkee ja kun viä kiinnitin sen noihin kartonkeihin niin se oli sit jo liian korkee neliöpohjaan. Niinpä kaivoin näkyviin uusia ostoksiani, eli pitkiä korttipohjia ja aloin sommitella kuvaa siihen. Löysin mieleiseni paperinkin joka oli onneks A5 kokoa niin sain siittä hyvin tohon taustan.
 
Mutta sitte tuliki ongelma.. se PIENI naisellinen juttu.. tuntu että kukkaset olis liikaa.. Niinpä päädyin laittamaan valkeita tarrahelmiä paperissa olleiden koukeroiden päihin. Tyhjään koloon olis sopinu teksti, mutta koska ei ollu tekstiä pyydetty niin en sitte semmostaka voinu laittaa. Pähkäilin ja sovittelin jos jotaki koukeroo ja kiekuraa ja nappii ja nauhaa.. kunnes silmiin osu tuo rouhee narun pätkä. Ja ainaki mun mielestä se sopii siihen just eikä melkein. :)
 

 
Ja tämmönen se kortti sitte on kokonaisuudessaan. Toimitettu välikädelle, nähtäväksi (tai pikemminki kuultavaksi) jää, että kelpaako se tilaajalle.. toivotaan.. :)
 
 
 
Uusia lukijoitakin on ilmaantunut, teitä on jo 29! Tervetuloa! :)
 
 
Liisa
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Hienosti oot onnistunut. Vaikea ja haasteellinen tosiaan tuo aihe. Tuosta kortista ei nopeesti vilasemalla voi ihan varmaksi sanoo, onko se miehekäs vai naisellinen. Eli varmastikin just sopiva tarkotukseensa. Nuo helmet kuitenkin tuo jo sellasen pienen herkän vivahteen tuohon, että kun katsoo tarkemmin, niin siitä tulee ihan olo, että se on naiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin välikäsi tykkäsi kortista ja hänenkin mielestä se ois just passeli. :) Kiva kun kävit ja jätit kommentin! Hipsinkin tästä tutkaileemaan mitä sun blogis pitää sisällään. :)

   Poista
 2. Vähänkö hienon kortin teitkin:)Ja mulla jäi se leiman ehtiminen ihan kokonaan,tiedät kyllä syyn,miksi;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos!
  Tiedän kyllä syyn, ei se haittaa! Sain muutaman kuvan ja ne riitti kyllä. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)