tausta

lauantai 16. marraskuuta 2013

Saima - meen mamma

2004 keväällä oltiin hakemasa äiten miehelle kissanpentua synttärilahjaks.
Meillä oli ittellä sillon yks kissa, Manta (joka sitte katos ko tuhka tuuleen 28.10.2004)
Siä pentuja kattomasa ko oltiin, ni oltiin jo kattottu se lahjakissa ja mun tykö lyllersi pieni harmaa pentu. Hetken se siinä katteli ja nukahti mun syliin. <3
Mää olin niin rakastunu ja sit alko se isännän ympäri puhuminen!
Sain ko sainki tahtoni läpi ja vihdoin lähdettiin vauvaa hakemaan kotio.
Matkalla pyöriteltiin nimiä.. ääneen siinä mietin, et ko se on harmaa.. harmajainen kisu... harmaja.. Saima Harmaja.. SAIMA!
Se oli sitä myöten selvä, neiti sai nimekseen Saima. :)
 
Saimastaki kyl takuuvarmasti on kuvia pentuajaltaki, mut ne on kans tua viä jossain..
 


 
Saima on näistä meen nykysistä kisuista ekana meille tullu. Alkuun Saimaki oli ulkona, mut oikeestaan sit siinä vaiheesa ko mamma sai ekat pennut, eli äitienpäivänä 8.5.2005 ni hän jäi vallan sisällä. Me oltiin sillon äitienpäivänä lähdösä anoppilaan, ko huomasin et Saiman synnytys alkaa. Sit vaan soitettiin, et kattellaan josain vaiheesa, mut meillä ny synnytetään.. :D
Meillä oli sillon myös jo Paavo joten linnottauduin Saiman kans vessaan et hän saa rauhasa synnyttää.
Mää olin innokkaana apurina, mut Saima selvis hienosti urakastaan! Ja mää heräsin josain vaiheesa keskellä yötä vessan laatteelta.. olin nukahtanu sinne ko jäin vartoomaan et viäkö niitä pentuja tulee. :D Ei tullu, siihen kuuteen jäi. Kerttu, Untamo ja Osku on meillä ja Tahvo on isännän siskolla. Nasu ja Viivi menivät kaverille, mut hän joutu allergian takia niistä sit luopumaan.
 
Saima tykkää lämpimästä ja makkaaki mielellään puuhellan päällä.
Heti ko se sen verran jäähtyy et siihen pystyy menemään ni se kiipee eka tonne reunalle ja sit hivuttautuu keskemmälle sitä mukkaa ko pystyy..
 
*mitäs siihen nii liki tuut?* 
 
*Venyttelen ja kiemurtelen täsä lämpimällä levyllä*

 
Vaikka Saima onki lauman mamma ja 9v ikänen, ni hän on tosi leikkisä! Raapimapuu saa kyytiä.. 

 
*Täh? Kai määki ny välillä saan leikkii?*
 
*No onks tää ny sit parempi ja mun ikäselle sopivampaa?* 

 
*Täälä on sopivan lämmin heti lämmityksen jälkeen..* 
 
2006 Saima sit pyöräytti viä yllätyspennut - 3 kpl. Osku ja Untamo oli leikattu eikä Saima päässy ulos.. Kukaan vaan ei kertonu, et poikakissojen varoaika leikkauksen jälkeen saattaa olla 2-3vko.. x/
Yhtenä päivänä vaan otin Saiman syliin ja nostin sen kainaloista seisoma-asentoon.. kattelin hetken ja kysyin isännältä, et miltä tää kissa sun mielestä näyttää.. "Tiineeltä" tuli vastaus samantien ja totesin että niin munki mielestäni.. :D
 
Saimaa ja Kerttua ei ollu tarkotus leikata, mut vuosien mittaan ko Osku jäi kans vallan sisälle ni yhteenotot alko olla aika hurjia. Osku paino karkuun ja piilotteli millon misäki ko Saima anto sille huutia. Siihen autto kyl ns. e-pillerit, mut ei me haluttu niitäkä vallan noille murusille syöttää, joten päätettiin kiikuttaa myös Saima ja Kerttu leikkuriin.
Saima jouduttiinki leikkaamaan kahdesti, ko ekalla kertaa oli jääny hitunen jottain hormooniainesta viä ja agressiivisuus Oskua kohtaan jatku.
Nyt sitä ei juurika enää oo. Toki joskus ottavat yhteen, mut se rauhottuu nopeesti.
Muita uroksia kohtaan tämmöstä ei oo ollu, et se on kohdistunu ainoostaan Oskuun. Liekö johtuu siittä, et Osku on vallan sisällä noitten akkojen kans vai onko Osku vaan hännättömänä niin helppo höykytettävä..
 
23.4.2014 Saima täyttää 10v!
 
 
 
Saima on kyl ihan tyypillinen äiti! Aina putsaamasa jotakuta noista muista! 


 
Saima ko tullee sylliin, ni se kiipee sillai, et etutassut ja pää on olkapäällä. Siinä se sit on niinko röyhtäytettävä vauva. :D
Ja jos johonki jää sukka tai tumppu tai vastaava ni ei mee kauaa ko Saima kulkee se suusa ympäri pirttiä ja ronisee. Sit sillä vähä leikitään ja taas kuskataan ympäriinsä.
Meillä ei siis pesukone hukkaa sukkia, sen tekkee Saima. :D
 
 
Tervetulleeks toivottelen 102. nurkasa nököttäjän Pilviraitin Marjaanan :)
 
 
 
 

 


13 kommenttia:

 1. Saima varmaan pitää niitä sukkia poikasinaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se pitää. Ja sit saa aina olla hakemasa sukkiaan. Mullaki usein villasukat jää johonki ja sit on hukasa.. Ny Saima on kuskannu mun toisen tumpun jonneki.. :D

   Poista
 2. Ihana Saima! Meidänkin seniori välillä revittelee ja esittää kuinka vahva se on. Vauhdikkaita unia mummeli katselee sohvalla yleensä. 8 vuotta löytyy ikää meidän seniorilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saima kiittää! :)
   Noi kisut on kyl niin mainioita! Ja yksilöitä, vaikka kissoja tuntemattomilta helposti kuulee kommenttia siihen tyyliin et kissa ko kissa, kaikki ne on samanlaisia. Muttei kyllä todellaka ole. :)

   Poista
 3. Kiva kuulla teidä kissoista. Meiltäkin löytyy 4-kissaherra, jokoa on kuin karvisen kakkosolento. Laiskanpulskea, rauhallinen ja vain ruoka ja jääkaapin narina häntä liikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4-vuotias kissaherra piti kirjoittaa :)

   Poista
  2. Kuulostaa hauskalta kissaherralta. :) Rakastaa lasagnea ja vihaa maanantaipäiviä? :D

   Poista
 4. Niin ihania kuvia nuo levyn päällä venyttelyt, siihen tekisi mieli kellahtaa itse viereen lämmittelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyl tekis! Siinä on varmaan kiva köllötellä ko se on lämmin... pitäskö kokkeilla? :D

   Poista
 5. Söpö Saima! ♥ Noi hellan päällä pötköttely-kuvat on ihanat. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana lukea noista sun mussukoista. Suloinen äitihahmo tuo Saima. Tykkää lämpimästä, ei ilmeisesti ole kuitenkaan polttanut tassujaan, kun on kokeillut lämpötilaa hellan päällä?

  VastaaPoista
 7. Ihania on mussukatki! Aina ei kyl uskosi, et Saima on äiti ja porukan vanhin! Niin menee ko pahanen kakara ko sille päälle sattuu. :)
  Ei oo polttanu tassujaan, ei yksikä noista kisuista. Ihmeellisesti ne sen jotenki vaistoo, et koska sinne sopii mennä. Monesti keikkuvat josain jakkaralla tai raapimapuusa ja meinaavat jo hypätä, mut sit kumminki peruvat.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)