tausta

lauantai 9. marraskuuta 2013

Vuosikertapuolukat

11v sitte syksyllä muutettiin tähän nykyseen kotiin. Tosa on vieresä mettä ja ukko kävi sieltä poimimasa pari-kolme litraa puolukoita heti sillon ekoina päivinä.
Puolukat kerkes pakasteesa viettämään vuosipäivän jos toisenki, meinaan ko vasta nyt lokakuun lopusa käytin ekan pussillisen!
Rupes tekkee mieli vispipuuroo, ni mennä päräytin sit semmosen.
Ihan piti kesken kaiken isälle soittaa, et mites sen aina mummu ja pappa teki, et siilattiinko puolukat pois vai ei. Ja kuulema siilattiin, eli niin tein määki.
 
400g puolukoita
15dl vettä
2½dl mannasuurimoita
1½-2dl canderel makeutusjauhetta
 
Keitä puolukat kunnolla rikki (10-20min)
Siilaa kuoret pois tai oo siilaamati, ihan makuasia :)
Mehu takasi kattilaan ja hellalle, vispaa joukkoon mannasuurimot ja makeutusjauhe (tai sokeri)
Keittele hiljalleen viitisen minuuttia, kunnes puuro sakenee. Sekottele vaikka koko ajan, ettei kärähdä pohjaan.
 
Jäähdytä kunnolla ja vatkaa jäähtyny puuro sähkövatkuttimella kuohkeeks.
 








 
 
Niinko näkkyy, ni väri vaalenee reilusti ko sähkövatkuttimella vatkaa kuohkeeks.
 
Mää ruppeen ny valmistautuu tuppereihin.
Ekana kumminki toivottelen tervetulleeks uudet nurkasa nököttäjät Hitusen ja tiinakk:n! :)
 
Nii.. teitä on jo yli 100!! Sehän siis tarkottaa sitä, et ko suoritan arvonnan joskus yöllä, ni arvon myös sen lupaamani ylläripyllärin!
 
Arvontaanhan ehtii osallistua viä klo 24.00 saakka täälä *KLIK KLIK*
 
 
 



12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Juu, sananmukasesti! :D Mut hyviä oli, ei ollu mausa mittään vikkaa. :)

      Poista
  2. Nam - vispipuuro on niin hyvää!! Tulee ihan lapsuus mieleen, mummollani oli tapana puuroa tehdä useinkin.. itsekin sitä joskus innostuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on! Meillä kans mummu teki aina ja sittemmin pappa, ja se oli aina niiiin hyvää! Kotona en muista et oisin aikasemmin tehny, mummulasa aina vaan syöny. :)

      Poista
  3. Oi kun herkullista vispipuuroa :). Ei ole tullutkaan tehtyä tuota herkkua pitkään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvvää oli, kaikki meni! Ei sentään kerralla eikä kahdellaka, mut meni kumminki! :)

      Poista
  4. Meillä ollaan tehty aina punaisista viinimarjoista vispipuuro. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seki on kuulemma hyvää, en muista et ois koskaan tehty.. Ja raparperista kans jokku tekkee, pitäs oikein kokkeilla joskus.. :)

      Poista
  5. lurpsista!Tommonen vaalianpunane puolukkapuuro viep kielen mennessään :)Ja eihän ne puolukat pakkasessa mikskää mene,vaikka vuosia siellä onki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se teki! :P
      Ei mee ei, se tuli ny testattua. :D

      Poista
  6. Tässä on kyllä lapsuuden herkku joka tuppaa välillä unohtumaan :) Tulee kyllä itsetehden aivan toisenlaista kuin kaupan puuro :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mummulasa oli oikeestaan aina joko vispipuuroo tai sit mannapuuroo ja marjasoppaa, nam! Ei voi samana päivänä puhua kaupan puurosta ja itte tehdystä.. :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)