tausta

perjantai 29. marraskuuta 2013

Nami nami - bataattia

En ollu koskaan tehny mitään bataatista.
Syöny kyl joskus ko anoppi teki, mut itte en ollu koittanu valmistaa.
Mut mieli teki koittaa, niinpä kaupasta bataattia ja netistä ettii resptiä.
Pienen viilauksen jälkeen testiin ja lopputulema oli tämä..

 
Ja ohjetta pukkaa..
 
600-700g maustamattomia broiskun fileesuikaleita (mimmoset rasiat ny sattuu olee)
pepperoneja (siis turkinpippureita, paprikoita, ei makkaraa) paloteltuna maun mukaan (mulla tais olle kymmenkunta purkin pohjalla)
2 kanaliemikuutioo
purkki kevyt ja paksu ruokakermaa
puol pakettii koskenlaskija voimakasta
(jos tahtoo ni maustamatonta tai maustettua tuorejuustoo n. 100g, jos ny joku purkin loppu pyörii jääkaapisa)
n. 700-800g bataattia
juustoraastetta
mustapippuria
pippurisekotusta
muita mausteita maun mukaan
 
Kuori bataatit ja palottele ne kuutioiks. Keitä suolalla maustetusa vetesä joku viitisen minuuttia. (ei siis kypsäks saakka, vaan pikemminki al dente)
Paista broiskun, lisää joukkoon kanaliemikuutiot ja pippurit rouheena. Lisää kerma, koskenlaskija, (tuorejuusto) ja pepperonit.
 
Sekota bataatit broiskukastikkeen sekaan, tarkista suola.
Kaada koko mössö voideltuun uunivuokaan, ripsuttele päälle maun mukaan juustoraastetta ja paista 250 asteesa joku vartin verran, sillai et juustosa on kaunis väri.
 
 
Oli muuten ihan törkeen hyvää ja tehdään taatusti toisteki. Pepperoneja ois saanu olla enemmänki, mut ko purkisa ei ollu ko muutama hassu.. :D
 
 
Tervetuloa kamarin nurkkaan 104. nököttäjä Seijastiina ja 105. nököttäjä Aurinkosali :)
 
 



6 kommenttia:

  1. Tätähän pitää kokeilla, mä olen oikea "bataattihullu" ja meillä syödään sitä eri muodoissa aika usein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokkeile ihmeesä! Ja hei, voisit jakkaa kans jottain herkkureseptejä blogisas, ettei meen tartte pelkästään tätä syödä ko bataatituttaa.. :D

      Poista
  2. Tää on varmasti törkeen hyvää. Otanpa ohjeen ja tehä mutasen, meillä ku ei perunaa käytetä allergian vuoksi, vaan juurikin bataattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on! Ja ko voihan ton koskenlaskijan vaihtaa vaikka aurajuustoks.. tai joksiki maustetuks koskenlaskijaks tms.. helppo saada vaihtelua. :) Tuu ihmeesä sit kertoo, et tykkäsittekö. :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Kiitos! Sinulla on kaunis blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ittelles! Mulla on tua sun blogi tosa välilehdesä vartoomasa et kerkeen paremmin tutustua. :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)